Srbski napadalec Dušan Vlahović je zadel že v prvih petih minutah in to je bil edini gol na tekmi, saj je nogometne majice Juventus z 1:0 premagal Atalanto in osvojil rekordno 15. Coppa Italia. To je šele tretji gol, ki ga je Vlahović dosegel od začetka aprila. To je petič, da je menedžer Max Allegri osvojil to trofejo za torinske velikane. Atalanta se bo zdaj osredotočila na finale Evropske lige.

 

Zgodnji gol Dušana Vlahovića je bil dovolj, da je Juventus z zmago v Rimu z 1:0 podaljšal čakanje Gian Piera Gasperinija na prvo trofejo za Atalanto.

 

Juventus je vodil že po štirih minutah, Vlahović pa je pokazal moč in mirnost, ko je ubranil Isaka Hiena in zaključil po prodoru Andree Cambiasa.

 

najcenejši nogometni dresi

 

Obramba Bianconerijev je bila trdna, saj je Atalanta ob odsotnosti suspendiranega najboljšega strelca Gianluce Scamacca le stežka našla odgovor.

 

Na obeh straneh so ob koncu tekme zavrnili zadetek, Ademola Lookman je zadel vratnico, Fabio Miretti pa prečko, medtem ko je bil Vlahoviću drugi gol razveljavljen zaradi najstrožjega prekrška, saj je Juve dosegel zasluženo zmago.

 

To je bil svetel zaključek sicer ponesrečene sezone in morda zadnja trofeja za Massimiliana Allegrija, trener Bianconeri pa je odšel z velikim hrupom, saj se je na rdeči karton ob prekinitvi odzval tako, da si je besno strgal suknjič in kravato.

 

Juve je svoj rekordni niz Coppa Juventus Otroški komplet Italia povečal na 15 trofej, Atalanta pa še naprej čaka na prvo po letu 1963, Gasperini pa upa, da mu bo finale Evropske lige proti Bayerju Leverkusnu končno prinesel prvo trofejo v karieri.

 

POGOVORNA TOČKA - ČE GRE ALLEGRI, GRE Z VISOKIM USPEHOM

 

Neprekinjena ugibanja o morebitnem Allegrijevem odhodu ob koncu sezone verjetno ne bodo utihnila, potem ko sta bila dosežena zmaga v Coppa Italia in uvrstitev v Ligo prvakov - njegova dva zastavljena cilja za to sezono.

 

Toda trener, katerega ugled je bil v zadnjih mesecih, ko je Juve izgubil formo, tako zelo načet, je tukaj spomnil, zakaj slovi kot zmagovalec.
Z Vlahovićem, ki je vodil lačen napad, in Gleisonom Bremerjem, ki je vodil demonsko obrambo, Atalanta v formi ni našla odgovora na popolno predstavo Bianconeri na veliki tekmi. Če bo Allegri odšel, bo to storil s še eno medaljo zmagovalca okoli vratu.

 

IGRALEC TEKME - DUŠAN VLAHOVIĆ

 

Velike tekme zahtevajo velike igralce in Vlahović je poskrbel, da bo Juventus imel kaj pokazati za to pozabljivo kampanjo.

 

Za uvodni gol je poskrbel s pametnim tekom, veliko močjo in kliničnim zaključkom, medtem ko je imel smolo, da mu je bil drugi gol odvzet, ko je bil njegov spretni strel z glavo razveljavljen zaradi malega prekrška. Od samega začetka je bil stalno nevaren, videti je bil zagnan in je odlično vodil napad Juveja.

 

OCENE IGRALCEV

 

Atalanta: Carnesecchi 6; De Roon 7, Hien 6, Djimsiti 7; Zappacosta 6, Pasalić 6, Ederson 6, Ruggeri 6; Koopmeiners 6, Lookman 7, De Ketelaere 5. Podpredaji: Toure 6, Hateboer 6, Scalvini 6, Miranchuk 6, Toloi 6

 

Juventus: Perin 6; Gatti 7, Bremer 8, Danilo 8; McKennie 6, Cambiaso 7, Nicolussi Caviglia 7, Rabiot 7, Iling-Junior 6; Vlahović 9, Chiesa 7: Miretti 7, Yildiz 6, Weah 6, Milik 6

 

UTRINKI S TEKME

 

4' GOL! ATALANTA 0:1 JUVENTUS (VLAHOVIĆ)
Kakšen začetek za Juventus! Vlahović izgleda, da je pravočasno izvedel svoj tek, da bi ostal na mestu za žogo, in si vzame dotik, da se umiri, medtem ko zadrži Hiena, nato pa mirno zaključi mimo Carnesecchija. Sledi nervozno čakanje na potrditev VAR, ki jo tudi potrdi!

 

72' GOL! ATALANTA 0-2 JUVENTUS (VLAHOVIĆ)

 

Je tekme konec? Vlahović se je danes močno okrepil in spet je tu, da bi zabodel nož v srce Atalantinih upov na trofejo. Napadalec je skočil po križ z desne strani in žogo poslal v spodnji kot!
74' GOL NI BIL PRIZNAN!

 

Kakšna drama! VAR je pogledal in Atalanta je dobila odpustek, saj je bil storjen ofsajd!

 

80' LOOKMAN JE ZADEL VRATNICO!

 

Močno trpljenje za napadalca Atalante! Odlično se je prebil v prostor in streljal, vendar je strel odbil od noge in končal. Atalanta je bila tako blizu, daleč najboljša priložnost na tekmi.
84' MIRETTI JE ZADEL PREČKO!

 

Juve je spet zelo blizu podvojitvi vodstva. Tokrat je Miretti prelisičen in strelja z vezalko, a se mu strel zatrese ob prečki.

 

95' ALLEGRI IZKLJUČEN

 

Sodnik mu sarkastično dvigne palec, strga suknjič in kravato ter odvihra v predor! Trener Juveja je besen, saj je videl rdečo barvo, domnevno zaradi nesoglasij.