Mikel Arteta sagde, at Billige Arsenal fodboldtrøjer er klar til at presse Manchester City på sæsonens sidste dag, men advarede sine spillere om ikke at lade sig rive med af søndagens 3-2-sejr over Tottenham.

Arsenal kom foran 3-0 på et selvmål af Pierre-Emile Højbjerg samt scoringer af Bukayo Saka og Kai Havertz, inden Spurs kom tilbage i anden halvleg og fik reduceret til en enkelt scoring.

Før City slog Nottingham Forest senere på dagen, blev han spurgt, om sejren var et bevis på, at hans hold er klar til at kæmpe til det sidste, og Arteta, der vandt sin ligasejr nummer 100 som manager, sagde: »Ja, 100 %. Det har jeg set hele sæsonen.

»De giver mig grund til at tro på det hver eneste dag. Vi er lige på trapperne. Motivationen for det, der venter forude, er smuk. Vi forventer alle, at de kommer til at gøre et godt forsøg.«

Arsenal mistede føringen i titelræset sidste år i begyndelsen af april, men har nu sikret sig tre ligasejre i træk efter at være røget ud af Champions League i kvartfinalen til Billige Bayern Munich fodboldtrøjer børn. De er et point foran City, som har en kamp i hånden.

 

Ny fodboldtrøje

»I sidste ende vil bedømmelsen være baseret på resultatet,« sagde Arteta. »Hvis de havde scoret til 3-3 i sidste minut, ville vi ikke have været klar [til at vinde ligaen].

»Marginalerne er så små. Man skal ikke lade sig rive med. Vi vil gerne være bedre. Der er plads til forbedringer. Gå igen mod Bournemouth [på lørdag], for det bliver virkelig hårdt.«

Spurs-bossen Ange Postecoglou beklagede den manglende modenhed på sit hold og opfordrede sine spillere til at lære af den argentinske midterforsvarer Romero, som ramte stolpen i første halvleg, før hans mål fik Tottenham til at vågne op til dåd.

»Han var fremragende,« sagde Postecoglou. »Han er VM-vinder, og jeg er bare nødt til at få noget af det, der er i ham, ind i nogle af de andre.

»Det handler om, at vi over tid skal komme fra, hvor vi er, til hvor vi gerne vil være. For at gøre det er vi stadig ikke helt laserfokuserede på detaljerne, de små ting, der får dig fra, hvor vi er, til at blive et hold, der kæmper. Kredit til Billige Arsenal fodboldtrøjer børn, de er der nu. De er et hold, der er gode til at håndtere detaljerne, og det er vi ikke.«

Spurs sluttede dagen på femtepladsen, syv point bag Aston Villa på fjerdepladsen, men med to kampe i hånden.